Kesän makea yllätys

Kesällä on mukava kokoontua kavereiden tai perheen kanssa viettämään yhteistä aikaa. Jos haluat ilahduttaa muita vaikka juhannuksena tai ihan vain arjen keskellä katso tämä resepti ja yllätä läheisesi!

Britakakku-ohje

Pohja:

 150g voita                                                                                       

 3dl vehnäjauhoja (tai gluteenitonta jauhoseosta)                 

 1½dl sokeria                                                                                      

 1½tl leivinjauhetta                                                                          

 3 keltuaista                                                                                      

 1½dl maitoa

Marenki:                                                                                            

 3 valkuaista                                                                                  

 1½dl sokeria

Täyte:                                                                                                                             

 6dl kuohukermaa 

 2rkl sokeria       

 1rkl vaniljasokeria                                                                                                           

 400g mansikkarahkaa                                                                                                         

 500g mansikoita

Valmistus:                                                                                                                     

Sulata voi ja anna sen jäähtyä. Yhdistä kuivat aineet kulhoon. Sitten lisää keltuaiset, maito ja voisula ja sekoita vatkaimella tasaiseksi taikinaksi. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille vajaan sentin paksuiseksi levyksi. Pohja leviää uunissa, joten taikinan ei tarvitse ulottua reunoihin asti. 

Mittaa valkuaiset kulhoon ja vatkaa kovaksi vaahdoksi (n. 5 min). Sitten lisää sokeri pienissä erissä hyvin vatkaten. Annostele marenkivaahto nokareiksi pohjataikinan päälle ja levitä se tasaiseksi.

Paista 175 asteessa uunin alatasolla n. 25 min. Anna jäähtyä ja leikkaa pohja keskeltä kahtia.

Vatkaa kerma ja sokeri vaahdoksi, ja sekoita joukkoon mansikkarahka. Leikkaa mansikat siivuiksi (osan voi jättää kokonaisiksi koristelua varten). 

Levitä sitten puolet vaahdosta ja mansikoista pohjan päälle. Nosta sitten toinen pohja päälle ja laita loput täyteainekset samaan tapaan kuin äsköiseen pohjaan.