Kesän makea yllätys
Kesällä on mukava kokoontua kavereiden tai perheen kanssa viettämään yhteistä aikaa. Jos haluat ilahduttaa muita vaikka juhannuksena tai ihan vain arjen keskellä katso tämä resepti ja yllätä läheisesi!

Britakakku-ohje
Pohja:
150g voita
3dl vehnäjauhoja (tai gluteenitonta jauhoseosta)
1½dl sokeria
1½tl leivinjauhetta
3 keltuaista
1½dl maitoa
Marenki:
3 valkuaista
1½dl sokeria
Täyte:
6dl kuohukermaa
2rkl sokeria
1rkl vaniljasokeria
400g mansikkarahkaa
500g mansikoita
Valmistus:
Sulata voi ja anna sen jäähtyä. Yhdistä kuivat aineet kulhoon. Sitten lisää keltuaiset, maito ja voisula ja sekoita vatkaimella tasaiseksi taikinaksi. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille vajaan sentin paksuiseksi levyksi. Pohja leviää uunissa, joten taikinan ei tarvitse ulottua reunoihin asti.
Mittaa valkuaiset kulhoon ja vatkaa kovaksi vaahdoksi (n. 5 min). Sitten lisää sokeri pienissä erissä hyvin vatkaten. Annostele marenkivaahto nokareiksi pohjataikinan päälle ja levitä se tasaiseksi.
Paista 175 asteessa uunin alatasolla n. 25 min. Anna jäähtyä ja leikkaa pohja keskeltä kahtia.
Vatkaa kerma ja sokeri vaahdoksi, ja sekoita joukkoon mansikkarahka. Leikkaa mansikat siivuiksi (osan voi jättää kokonaisiksi koristelua varten).
Levitä sitten puolet vaahdosta ja mansikoista pohjan päälle. Nosta sitten toinen pohja päälle ja laita loput täyteainekset samaan tapaan kuin äsköiseen pohjaan.